Kategóriák: Új termékek

Címke:

Gomba kávé 100% arabikával és 3 féle organikus gombakivonattal

6 499 Ft

Rendelés alatt

Engedélyezett utánrendelésre

Részletes leírás

Gomba kávé 100% arabikával és 3 féle organikus gombakivonattal

100% arabika kávé 3 féle organikus gomba kivonattal!

A gombakávé története a keleti kultúrkörben évszázadokra, a nyugati világban a második világháborúra nyúlik vissza. Azonban míg Európában elsősorban a háborús helyzet következtében hiánycikknek számító kávébab pótlására használták, addig Ázsiában elsősorban egészségre gyakorolt hatásuk miatt alkották részét a kávékultúrának.

Azóta már a tudomány is elismeri, hogy egyes gombafajok, így a Lion’s Mane, a Reishi és a Chaga gombák adaptogén természetűek. Azaz anélkül segítenek a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez, hogy túlstimulálnák vagy megzavarnák annak természetes működését.

 

Milyen ízű a gombakávé?

A gombakávé a hagyományos kávéfőzettel megegyező módon, arabica kávébabokból őrölt kávéporból és a gombák termőtestéből kivont, finomra őrölt gombakivonatokból, általában 1:1 arányban készül. Mivel az USA medical gombakávé instant kávékészítmény, így az elkészítéshez csak forró víz kell és semmi más!

A gombakávé koffeintartalma alacsonyabb a hagyományos kávé koffeintartalmánál, ízprofilja pedig nagyban hasonlít a mindenki által ismert hagyományos kávéízhez, ezért különösen kedvelt azon felhasználók körében, akik sokat kávéznak vagy szeretnék szenvedélyüket egészségvédő hatásokkal is felruházni.

 

Hogyan működik a gombakávé?

A gombakávé kombinálja a koffein és a Lion’s Mane, a reishi, vagy más néven ganoderma, valamint a chaga gomba kedvező hatásait egy teljesebb és egészségesebb életért. Ennek érdekében azonban fontos kiemelt figyelmet fordítani a tiszta forrásból származó, ellenőrzött körülmények között készült minőségi gombakávé beszerzésére, valamint az elkészítés helyes folyamatára is.

Nem szabad elfelejteni továbbá, hogy a gombakávé hatásmechanizmusának kifejtése érdekében az ajánlott fogyasztási mennyiség napi 1-2 adag.

 

A kávé és a koffein jótékony hatásai

A tévhitekkel ellentétben a kávé és a koffein egyáltalán nem káros az egészségre, amennyiben mértéktartó módon, a túlzott cukorbevitelt elkerülve, megfelelő időközönként fogyasztjuk azt.

A kávéban található koffein például stimulálja az agy fáradságért és kifáradásért felelős területeit úgy, hogy blokkolja az adenozin receptorok, melynek következtében az energiaszint megnő, a fáradtságérzet pedig jóval később lép fel. Egy kutatás eredményei például rámutatnak, hogy azok, akik kerékpározást megelőzően kávét fogyasztottak, 12%-kal tovább tudtak kerékpározni, mielőtt kimerültségről számoltak be, mint a többiek.

Ez a hatás az idősebb korosztályok teljesítményében is megmutatkozott. Egy kutatásban például a kávéfogyasztás javította a fizikai teljesítményt és gyorsította a járás sebességét az alanyok életkorától, túlsúlyától és normál aktivitási szintjétől függetlenül. Egy 46 különféle kutatás áttekintésével készült tanulmány hasonló eredményekről számolt be.

Meglepő lehet továbbá, hogy a rendszeres, napi egy csészényi kávéfogyasztás kb. 6%-kal csökkenti a kettes típusú diabétesz kialakulásának valószínűségét egy összehasonlító vizsgálat eredményei alapján. A koffein jótékony hatással van továbbá a testsúlymenedzsmentre is, ugyanis megváltoztathatja a zsírraktározást és támogathatja a bél egészségét, emellett a magasabb kávéfogyasztás összefüggésbe hozható a testzsír csökkenésével, különösen a férfiaknál.

Egy másik összehasonlító kutatás arra is felhívja a figyelmet, hogy azok, akik rendszeresen fogyasztanak koffeint, szignifikánsan alacsonyabb eséllyel néznek szembe a Parkinson-kór kialakulásának veszélyével, mint kávét nem fogyasztó társaik. Az is egyértelmű, hogy azoknál, akik koffeint fogyasztanak, a Parkinson-kór idővel lassabban progrediál.

 

A felelős kávéfogyasztás támogatja emellett

  • a mentális egészséget.

Egy több mint 14 000 diákot vizsgáló tanulmány megállapította, hogy a napi legalább 4 csésze kávéfogyasztás összefüggésbe hozható a depresszió alacsonyabb kockázatával.

  • a szív és a vérkeringés egészségét.

Egy áttekintő vizsgálat szerint napi 3-5 csésze kávé elfogyasztása 15%-kal csökkenti a szívbetegségek kialakulásának veszélyét, egy másik 21 különféle kutatás eredményeit vizsgáló áttekintés eredményei alapján pedig napi 3-4 csésze kávéfogyasztás 21%-kal alacsonyabb stroke-kockázattal jár. És ha ez mind nem lenne elég, egy 21 000 résztvevő bevonásával végzett kísérlet eredményei szerint a megnövekedett kávéfogyasztás összefüggésbe hozható a szívelégtelenség kockázatának csökkenésével.

  • az egészséges májműködést.

Egyes kutatások szerint a kávéfogyasztás összefüggésbe hozható a máj merevségének csökkenésével, amelyet az egészségügyi szakemberek a májfibrózis, azaz a májban kialakuló hegszövetek kialakulásának mérésére használnak.

Jó hír a kávé szerelmeseinek, hogy a legfrissebb kutatási eredmények alapján a feketeleves a hosszú élet elixírje:  egy kémcsőben végzett vizsgálatok eredményein alapuló tanulmány kimutatta, hogy a kávé meghosszabbította az élesztő élettartamát azáltal, hogy védett a szabad gyökök és a DNS-károsodás ellen.

Egy másik, közel 1600 alany bevonásával végzett longitudinális vizsgálat megállapította, hogy a koffeintartalmú kávé fogyasztása 12, ill. 18 év után alacsonyabb halálozási kockázattal járt. Ezenkívül a napi legalább 1 csésze kávéfogyasztás alacsonyabb rákos halálozási kockázattal is összefüggésbe hozható.

 

A süngomba hatásai az egészségre

A Lion’s Mane vagy más néven Hericium erinaceus – köznyelvi elnevezése közönséges süngomba, cérnagomba, illetve szakállas süngomba – gyógyászati célú alkalmazása hosszú népi gyógyászati múltra tekint vissza a kínai orvoslásban, amelyet elsősorban gyomor- és bélpanaszok, légzőszervi megbetegedések, idegrendszeri kórállapotok – Alzheimer- és Parkinson-kór –, magas koleszterinszint, degeneratív megbetegedések és legyengült immunrendszer támogatására használtak.

A süngomba kiváló társ az oxidatív stressz káros hatásainak leküzdésében, ugyanis fenolban, flavonoidokban és aszkorbinsavban gazdag, emellett kisebb mennyiségű karotinoidot is tartalmaz.

 

Jótékony hatásai megmutatkoznak

  • a bélrendszer egészségének védelmében.

A Lion’s Mane gombában található speciális poliszacharidok – ún. HEP-ek – rendkívül hatásokat mutatnak az immunrendszer támogatásában, melynek következtében a süngomba alkalmas a bélnyálkahártya immunaktivitásának hatékony szabályozására, emellett probiotikus szerepet játszhat az antibiotikumos kezelés következtében sérült bélnyárkahártya helyreállításában.

Kutatások folynak továbbá a Lion’s Mane gomba gyulladásos bélbetegség (IBS) kezelésében megmutatkozó eredményeinek vizsgálatára, valamint a tumorellenes immungátló hatás bizonyítására is.

  • a kognitív egészség fenntartásának támogatásában.

A Lion’s Mane gombakivonat hatásait számos, Parkinson- és Alzheimer-kóros vizsgálati alany bevonásával vizsgálták és azt találták, hogy a kivonat megakadályozza a térbeli rövid távú és vizuális felismerési memória károsodását egy Alzheimer-modellben, segíti a rehabilitációt és hatékony az enyhe értelmi károsodással járó kórállapotok kezelésében.

  • a cukorbetegség és a túlsúly megelőzésében.

Kísérleti állatokon végzett vizsgálatok eredményei rámutatnak, hogy a Lion’s Mane gomba kivonatai segítenek a súlycsökkentésben és a kettes típusú cukorbetegség egyes tüneteinek mérséklésében.

  • a rákos megbetegedések kezelésének támogatásában.

Bár a kutatások jelenleg a laboratóriumi, kémcsöves vizsgálatok fázisában tartanak, az eredmények biztatóak: ha a rákos emberi sejteket süngomba-kivonattal keverik, a kivonat a rákos sejtek gyorsabb elhalását okozza a máj-, a vastagbél-, a gyomorrák és a leukémia esetén egyaránt.

  • a szorongás és depresszió leküzdése során.

Több állatok bevonásával végzett kutatás eredményei is azt mutatják, hogy a süngomba-kivonat természetes antidepresszáns hatású készítmény, mely képes visszafordítani az ismételt kényszerstressz által kiváltott depressziószerű viselkedést és hogy a felnőtt hippokampusz neurogenezisének fokozása révén a süngomba-kivonat természetes gyógyszerként funkcionál a depresszió és a szorongás kezelésében.

 

Beszéljünk a reishi gombáról!

A pecsétviaszgomba, vagy más néven reishi, illetve ganoderma alkalmazása a keleti orvoslásban csaknem hétezer éves múltra tekint vissza. Az eredetileg megfigyelési eredményeken alapuló használat jótékony hatásait mára a modern tudomány is igazolta, hiszen kiderült, hogy a Ganoderma lucidum nemcsak terpéneket, poliszacharidokat, kumarint, mannitolt és alkaloidokat, hanem szteroidokat, valamint számos antioxidánst is tartalmaz.

 

Vagyis a ganoderma vagy reishi gomba alkalmas

  • az immunrendszer egészségének támogatására, mivel a gombában található poliszacharidok befolyásolhatják az immunsejteket és az immunrendszerrel kapcsolatos sejteket – beleértve a B- és T-limfocitákat, a dendritikus sejteket, a makrofágokat és a természetes ölősejteket – azáltal, hogy elősegítik az immunszervek növekedését, a citokin felszabadulását és az immunszabályozó funkciók működését.

 

  • a vérnyomás szabályozásának természetes támogatására.

A reishi-kivonat in vitro mérsékli az Ang II által kiváltott kardiomiocita hipertrófiát és in vivo csökkenti a túlterhelés által kiváltott szívhipertrófiát, illetve kiderült, hogy a Ganoderma vérnyomáscsökkentő hatásának mechanizmusa a szimpatikus idegi aktivitás központi gátlásának köszönhető.

  • a cukorbetegség hagyományos kezelésének gyógynövényes úton való támogatására.

A reishi gombában található triterpenoidok többek között gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságúak, emellett javítják a lipid anyagcserét, az inzulinérzékenységet és csökkentik a vércukorszintet.

  • a depresszió szintjének mérséklésére.

Egy randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált, neuraszténiás betegek körében végzett vizsgálat kimutatta, hogy a pecsétviaszgomba 8 hetes kúraszerű alkalmazása után a betegek szignifikánsan alacsonyabb pontszámokat értek el a súlyosság és a fáradtságérzet tekintetében a kiindulási értékekhez képest (15,5%-kal, illetve 28,3%-kal csökkentve azokat.) Egy mellrákos betegek körében végzett vizsgálat hasonló élettani és közérzetbeli eredményekkel zárult.

 

A hamvaskéreggomba titkai

Az orosz és észak-amerikai régióból származó chaga gomba kivonata a gombakávé negyedik összetevője, mely az immunrendszer működésén túl a koleszterinszintet is kedvezően befolyásolja.

Egy magas koleszterinszinttel élő patkányokon végzett vizsgálat rámutatott ugyanis, hogy a chaga-kivonat csökkenti a „rossz” LDL-koleszterinszintet, az összkoleszterin szintet, valamint a trigliceridszintet, ugyanakkor növeli a szervezetben az antioxidánsok mennyiségét. Egy másik vizsgálat pedig azt is bizonyította, hogy a chaga-kivonat képes enyhíteni a helytelen étrend miatt kialakuló lipidlerakódásokat és javítja a zsírszintézis folyamatait.

A chaga gomba emellett

  • felveszi a harcot az 1,1-difenil-2-pikrilhidrazil (DPPH), szuperoxid és peroxil gyökökkel szemben, mérsékli az oxidatív stresszt és védi az immunrendszert.
  • elősegíti az immunrendszert szabályozó speciális fehérjék, az ún. citokinek képződését, valamint stimulálja a fehérvérsejteket.
  • a gyulladásos citokinek gátlásával csökkenti a gyulladást és a bélkárosodást a gyulladásos emésztőrendszeri megbetegedések kezelése során.
  • lelassíthatja, vagy akár meg is akadályozhatja a rákos megbetegedések terjedését, illetve a tumorok növekedését.
  • képes normalizálni a kóros oxidatív indexeket és legalább részben helyreállítani a hasnyálmirigy károsodott β -sejtjeit.
  • csökkenti a testsúlyt, az éhomi vércukorszintet és a plazmainzulin szintjét cukorbeteg és prediabéteszes kísérleti állatokon végzett vizsgálatokban akár már 21 napos periódust követően.

 

A gombakávé fogyasztása tehát nemcsak kellemes fénypontja a napnak, hanem egy olyan egyszerű és ízletes lépés, mely egészséget hoz a mindennapokba. Próbáld ki te is!

6 499 Ft

Engedélyezett utánrendelésre

Hasonló termékeink