6 489 Ft
Nemzetközileg elfogadott, valódi enzimaktivitási mérőszámokkal! 30 db
Engedélyezett utánrendelésre
A Natur Tanya® emésztőenzim komplex, 10 féle növényi és fermentált enzimmel készül. Az összetevők között megtaláljuk a FEHÉRJEBONTÓ ENZIMEKET (proteáz enzim, peptidáz enzim, papain enzim, bromelain enzim), a ZSÍRBONTÓ lipáz enzimet, a KEMÉNYÍTŐBONTÓ amiláz enzimet, a ROSTBONTÓ celluláz enzimet, a SZACHARÓZ-BONTÓ invertáz enzimet, a LAKTÓZBONTÓ laktáz enzimet és a GLUTÉNBONTÓ prolil-oligopeptidáz enzimet, melyeket kalciummal is dúsítottunk, mert a kalcium szükséges az emésztőenzimek normál működéséhez.
3 dolog, amit az emésztőenzimek tesznek
TÖKÉLETESSÉ TESZIK AZ EMÉSZTÉST – Az emésztőenzimek felgyorsítják (katalizálják) az ételek emésztését és a tápanyagoknak a vérbe történő szállítását még akkor is, ha az emésztőrendszer károsodott.
ENERGIÁT ADNAK – A magas enzimtartalmú étrendet követők fokozott energiával és életerővel rendelkeznek. A fáradt és kimerült emberek pedig hiányt szenvednek enzimekből, mivel az általuk elfogyasztott étel nem tud maradéktalanul megemésztődni, helyette salakanyagokká, mérgekké alakul, ami energiahiányt okoz.
FIATALÍTANAK – A fehérjebontó emésztőenzimeket (pl.: proteáz, peptidáz, papain, bromelain) szisztémás enzimeknek is nevezik, mert nem csak az emésztést segítik, hanem minden szervben és szövetben támogatják a testi funkciókat. Ezek az enzimek természetes gyulladáscsökkentők, megeszik az elhalt szöveteket, hegeket, keloidokat, vérrögöket, cisztákat, fibrózist és az artériák lerakódásait. Ezáltal javítják a keringést, a szív és érrendszer egészségét, megtisztítják a vért, pozitívan modulálják az immunrendszer működését és segítenek a fertőzések elleni küzdelemben. A proteolitikus enzimek hiánya egyik elsődleges tényezője az idő előtti öregedésnek.
Szisztémás enzim vagy emésztőenzim?
Étkezések közben fogyasztva a fehérje evő enzimek emésztést segítőkként segítik az állati- és növényi eredetű fehérjék minél teljesebb emésztését.
Étkezések között fogyasztva a véráramban szívódnak fel, és ilyenkor szisztémás enzimként fejtik ki pozitív élettani tulajdonságaikat, az egész szervezetben.
Egyéb termékelőny:
Amíg a legtöbb étrend-kiegészítő címkéjén az enzimek mellett mg-os jelölést látunk, addig a Natur Tanya® emésztőenzim címkéjén az enzimek nemzetközileg elfogadott enzimaktivitási egység van feltüntetve. A kettő nem ugyanaz. A mg ugyanis nem mutatja meg, hogy az enzimnek milyen bontó ereje van a tápanyag összetevőkre (fehérjék, zsírok, szénhidrátok…), így a csomagban bármi lehet. Ne válasszunk ilyen étrend-kiegészítőt.
+ Többféle emésztőenzim kombinációja jobb élettani tulajdonságokat kölcsönöz, mint, ha külön-külön fogyasztanánk őket.
Az emésztőenzimek hiánya diszpepsziás tünetekkel párosul (rossz érzés az étkezés után)
Étkezés utáni feszítő teltségérzet
Puffadás, gázosodás
Émelygés
Gyomorégés, gyomoridegesség
Büfögés
Hányinger
Hányás
Hasmenés (pl.: amiláz hiány hasmenés)
Laza széklet (pl.: lipázhiány – zsíros laza széklet)
Ételdarabok a székletben
12 ok, amikor ajánlott emésztőenzimekkel dúsítani az étrendet
Diszpepsziás tünetek
Élelmiszerintoleranciák (glutén, laktóz)
Emésztőrendszeri gyulladások (Crohn, SIBO, szivárgó bélszindróma)
Májbetegségek
Hasnyálmirigy betegségek (Az enzimek többségét a hasnyálmirigy termeli)
Alacsony gyomorsavszint
Időskorban, hiszen a kor előrehaladtával csökken az enzimtermelés
Kiadós, nehéz étkezések (hiába termelődik elég enzim, az nem elegendő az elfogyasztott táplálék lebontásához)
Az élelmiszer-fogyasztási szokások hirtelen változása, a környezetszennyező anyagoknak való kitettség, a gyakori utazás és a váratlan időjárás-változások okozta stressz elviselése esetén is kifejezetten ajánlott az enzimkészítmény használata
Cisztás fibrózis
Öregedési folyamat – a kor előrehaladtával csökken az enzimtermelés
Krónikus stressz – lassítja az emésztést, gátolja az emésztőenzimek működését
GYOMORSAV-ELLENÁLLÓ NÖVÉNYI KAPSZULATOKBAN * VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK * TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA * NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ENZIMET