3 050 Ft
Tőzegáfonya hatóanyaga:
A kis piros bogyó magvaiból kinyert olaj telítetlen zsírsavtartalma a legmagasabb a világ összes gyümölcsolaja közül.
A vörös áfonya nagyon gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, megvédenek a rákos folyamatok elindulásától, óvják testünket az öregedési folyamatoktól.
Könnyen felszívja a bőr, remekül hidratál és véd, ezért tökéletes ajak- és bőrápolási alapanyag.
Tápértéke igen magas, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezenfelül magas a cukortartalma: tőzegáfonyának 3%-a cukor. A tőzegáfonya pektintartalma 0,7%.
Különösen jelentős csersav, C-vitamin, antocianidin flavonoid (cianidin, paeonidin, quercetin), polifenol antioxidáns, egyéb nagy molekulatömegű vegyület és nélkülözhetetlen mikroelem, többek között mangán tartalma.
Figyelem!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Száraz, hűvös, fény védett helyen és gyermekektől elzárva tartandó! Javasolt fogyasztás: 1 kapszula, mely mennyiséget túllépni nem ajánlott. A termék szintetikus összetevőket, mesterséges adalék anyagokat nem tartalmaz!
Étrend kiegészítő készítmény.
3 készleten
Tőzegáfonya növényi tulajdonságai:
Nagy, piros termését késő nyáron hozza. Alacsony növésű, fásodó szárú kúszónövény,
kicsi, ovális levelekkel. A termésérés időszaka augusztustól szeptember végéig tart.
Termései nagyok, piros színűek. Az ehető bogyótermés éretlenül fehér, éretten kárminpiros,
gömbölyű.
A tőzegáfonya egészségre gyakorolt hatása:
A gyümölcs magas pektin és rost tartalmú, szerves savakban, ásványi anyagokban gazdag.
A tözegáfonya gyümölcsének kivonata asztringens vagyis összehúzó hatással van a bőrre.
Gyulladáscsökkentő.
Omega 3, 6 és 9 zsírsavakban gazdag, segít az egészség megőrzésében és serkenti az agyműködést.
Hatóanyaga a proantocianidinek jóvoltából húgyuti gyulladások kitűnő kiegészítője. Segíti a húgyút egészségének fenntartását.
Összetevők | Mennyiség/kapszula [mg] | hatóanyag/kapszula[mg] | hatóanyag | RDA % |
---|---|---|---|---|
Mg stearát | 116 | |||
Kapszula | 70 | |||
Vörösáfonya | ||||
gyümölcs por | 64 | antocián | 16 mg | n.a. |
Csipkebogyó | 20 | |||
Cékla | 20 | |||
Acerola | 10 |