Kategóriák: Új termékek
Címke:
Szerves króm ceyloni fahéjjal kapszula 60 db
4 499 Ft
Rendelés alatt
Engedélyezett utánrendelésre
Részletes leírás
Szerves króm ceyloni fahéjjal kapszula 60 db
Szerves króm ceyloni fahéjjal a vércukorszint egyensúlyához és a kiegyensúlyozott energiaszint fenntartásához!
A króm egy esszenciális nyomelem, melyből a szervezetnek ugyan csak kis mennyiségre van szüksége, mégis kulcsfontosságú az egészséges állapotok fenntartásához. Ez elsősorban az anyagcsere-betegségekben – pl. inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, felszívódási zavarokban – érintettek esetében hangsúlyos, hiszen a króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, valamint hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához is.
A króm-pikolinát hatásai az egészségre
Az egyes krómváltozatok, különösen az USA medical Szerves króm + ceyloni fahéj kapszulában is alkalmazott króm-pikolinát, használata nagy népszerűségnek örvend
- a fogyni vágyók , valamint a testépítők körében, mivel a króm-pikolinát szerepet játszik az inzulinérzékenység növelésében, a glükóz- a lipidanyagcserében, ezáltal hozzájárul a fogyáshoz és az izomépítéshez.
- a dyslipidaemiás betegek körében, mivel ez a betegség – azaz a vérzsírok kóros szintje – a zsíranyagcsere-zavar eredménye, melynek kezelésében a króm-pikolinát – épp a lipidanyagcserére gyakorolt hatása miatt – kedvező változásokat indukál. Azaz a króm-kiegészítés szignifikánsan csökkenti a TC, TG és VLDL lipidek szintjét.
- a policisztás ovárium szindróma, azaz a PCOS kezelésében, ugyanis ez az endokrin eredetű nőgyógyászati megbetegedés gyakori kísérője az inzulinrezisztenciának és a cukorbetegségnek, az inzulinérzékenység javítása azonban mérsékelheti PCOS a tüneteit, ezzel javítva a fogamzóképességet.
Egy hét vizsgálat eredményeit összehasonlító metaanalízis eredményei például rámutatnak, hogy a króm fogyasztása kedvező hatással volt a testtömegindexre, azaz BMI-re, valamint a szabad tesztoszteron koncentrációra. Csökkentette emellett az éhgyomri inzulinszintet . - a metabolikus szindrómában szenvedő betegek kezelésében. Ez a kórkép egy olyan kockázati tényezőkből álló tünetegyüttest takar, mely rövid és hosszú távon is jelentősen befolyásolja az életminőséget. Az érintett tényezők: hasi elhízás, magas triglicerid szint, alacsony HDL-koleszterinszint (jó koleszterin), magas vérnyomás és magas éhgyomri vércukorszint. Fontos tudni, hogy ezen állapotok tartós együttes jelenléte növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség és a stroke kockázatát.
Egy vizsgálatban olyan 18–75 éves, metabolikus szindrómában szenvedő felnőttek vettek részt, akik 16 héten át naponta kétszer 500 mcg króm-pikolinátot vagy placebót kaptak. A placebócsoport és a króm tartalmú étrend-kiegészítőt kapó csoport eredményeit összehasonlítva a króm-kiegészítés jelentősen növelte az akut inzulinválaszt a glükózra. - a vércukorszint javítása érdekében. A kutatási eredmények arra engednek következtetni, hogy a krómtartalmú étrend-kiegészítők kedvező hatással vannak a vércukorszintre és az inzulin egyes hatásmechanizmusaira.
Egy vizsgálatban 180, 35–65 év közötti, kettes típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtt vett részt, melynek során az alanyok négy hónapig naponta kétszer 100 mcg króm-pikolinátot, 500 mcg krómot vagy placebót kaptak. Az eredmények a második és a negyedik havi ellenőrzés alkalmával is egyértelműek voltak: a napi 1000 mcg krómot kapó résztvevők éhgyomri szérum glükóz koncentrációja szignifikánsan alacsonyabb volt, mint a placebót vagy napi 200 mcg krómot kapóké. A 75 g glükóz terhelés utáni átlagos szérum glükóz koncentráció is szignifikánsan alacsonyabb volt mind két, mind négy hónapos alkalmazást követő vizsgálat után az 1000 mcg/nap krómot kapó csoportban. A placebóval összehasonlítva mind a 200 mcg/nap, mind az 1000 mcg/nap króm szignifikánsan csökkentette az éhgyomri inzulin koncentrációt és a glükózterhelés utáni inzulinkoncentrációt is. Emellett a hemoglobin-A1c (HbA1c) szintje is szignifikánsan alacsonyabb volt azoknak, akik napi 200 mcg króm-pikolinátot fogyasztottak, mint a két másik kísérleti csoportba tartozó alanyoké.
A ceyloni fahéj ereje az egészség védelmében
A sokak által kedvelt fahéj számos kultúrkörben nem csupán fűszer, hanem gyógynövényként is elismert természetes segítség a bajra. A Cinnamomum nevű fa belső kérgéből állítják elő és már az ókori Egyiptomban is használták, amikor is ritka és értékes, királyokhoz méltó ajándéknak számított.
A széleskörű alkalmazás hasznosságát aztán modernkori vizsgálatok is igazolták. Egy tanulmány például kimutatta, hogy a fahéj kiegészítés jelentősen növelheti a vér antioxidáns szintjét, miközben csökkenti a gyulladást jelző markerek, például a C-reaktív protein szintjét. Ennek oka, hogy a fahéj gazdag olajokban és antioxidánsokban, többek között polifenolokban, cinnamaldehidben, fahéjsavban és a cinnamátban is.
Két típusa a Cassia fahéj, mely egy olcsóbb és népszerűbb változat, valamint a ceyloni, ún. „igazi” fahéj, melyet az USA medical Szerves króm + ceyloni fahéj étrend-kiegészítőben is megtalálsz.
A ceyloni fahéj vírus- és gombaellenes hatása
A fahéj speciális összetétele nagyban hozzájárul a szervezet egészségének támogatásához. Elmondható például, hogy gyulladáscsökkentő hatású, mivel a fűszer és antioxidánsai erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.
Hasonlóan kedvező hatás mutatkozik a gombás és bakteriális fertőzésekkel szemben is, ugyanis a cinnamaldehid tartalmú fahéjas olajok
- segíthetnek elpusztítani bizonyos légúti fertőzéseket okozó gombákat;
- gátolják egyes baktériumok, például a lisztéria és a szalmonella növekedését;
- segíthetnek a fogszuvasodás megelőzésében és a kellemetlen szájszag elhárításában is.
A ceyloni fahéj védőhatásai a vírusokkal szemben is érvényesülnek, hiszen egyes tanulmányok szerint a fahéj az influenza és a szúnyogok által terjesztett vírusfertőzés, a dengue-láz ellen is védelmet nyújthat.
A ceyloni fahéj szerepe a vércukorszint optimalizálásában
A túlsúly, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség korunk népbetegsége, melynek felszámolására, visszafordítására rendkívül kicsi az esély – különösen a betegség előrehaladott állapotában. Egyes étrendi és életmódbeli változások, valamint természetes étrend-kiegészítők azonban segíthetnek mérsékelni, vagy akár tünetmentessé tenni a problémát.
A fahéj
- javítja az inzulinérzékenységet, ezáltal csökkenti a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulásának valószínűségét.
csökkenti a vércukorszintet. Ennek oka, hogy a fahéj egyes összetevői számos emésztőenzim működését lelassítják, így a szénhidrátok felszívódása és lebomlása is lelassul, vagyis a véráramba egyidejűleg kerülő cukor mennyisége is csökken. Emellett a fahéj inzulin-mimetikus hatása és az enzimaktivitás javítása révén szabályozza a szövetek glükózanyagcseréjét. Ezenkívül a fahéj úgy tűnik, hogy - csökkenti a koleszterin és a zsírsavak felszívódását is a bélben, illetve az éhgyomri vércukorszintet és javítja a hemoglobin A1c-t, azaz a hosszú távú vércukorszint-szabályozás markerének értékét.
- védi a szív és érrendszer egészségét. Egy tanulmány szerint a metabolikus szindrómában szenvedő betegek kezelésében napi legalább 1,5 gramm fahéj fogyasztásával csökkenthető a triglicerid szint, a teljes koleszterinszint, az LDL (rossz) koleszterinszint és a vércukorszint. Ezt egy másik, 13 különféle vizsgálat eredményeit összehasonlító tanulmány is megerősítette, melynek eredményei szerint a fahéj csökkentheti a triglicerid- és az összkoleszterinszintet, amelyek mind a szívbetegségek kockázati tényezői. Kimutatták továbbá, hogy a fahéj legalább 8 héten át történő kúraszerű, rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást.
- támogatja az agy és az idegrendszer működését. A Parkinson-kór és az Alzheimer-kór korunk rettegett neurodegeneratív betegsége, melyek leküzdésére még nincs gyógymód. Egyes gyógynövények, mint ahogy a fahéj is, ugyanakkor jelentősen csökkenthetik a betegség lefolyásának intenzitását. A fahéjban található bizonyos vegyületek csökkentik az agyban található tau-fehérje felhalmozódását, melynek megnövekedett mennyisége az Alzheimer-kór egyik jellegzetes ismertetőjele. Egy 2014-ben, Parkinson-kórban szenvedő egereken végzett tanulmányban a fahéj emellett segített az idegsejtek védelmében, normalizálta a neurotranszmitterek szintjét és javította a motorikus funkciókat.
- változást hozhat a rákos megbetegedések kezelésében. A fahéj rákellenes hatását jelenleg elsősorban kémcső és állatkísérletekben vizsgálják, az eredmények azonban rendkívül biztatóak. A kutatók azt találták ugyanis, hogy a fahéj gátolja a rákos sejtek növekedését és korlátozza a daganatok vérellátását, emellett toxikus hatást mutat a rákos sejtekre, előidézve ezzel a degeneratív sejtek pusztulását. Egy petefészekrákos egereken végzett tanulmány emellett rámutat, hogy a fahéjaldehid gátolhatja a rák növekedésében szerepet játszó bizonyos fehérjék expresszióját.
A fahéj és a króm ütős páros
A fahéj és a króm kiegészítik és erősítik egymás hatásmechanizmusát, fokozva ezzel egymás az inzulin- és vércukormenedzsmentben betöltött szerepét, elősegítve ezzel a testsúlymenedzsment sikerét túlsúlyos és inzulinrezisztens kísérleti alanyoknál. Egy négy hónapos vizsgálati periódust felölelő kutatás például egyértelműsítette, hogy a fahéjat, krómot és karnozint tartalmazó étrend-kiegészítők négyhavi kúraszerű alkalmazása csökkentette a FPG-szintet és növelte a zsírmentes testtömeget túlsúlyos vagy elhízott, prediabetikus alanyoknál. Ezek a jótékony hatások pedig új utakat nyithatnak a cukorbetegség megelőzésében.
4 499 Ft
Engedélyezett utánrendelésre