5 900 Ft
Az OMEGA-3 FISH OIL készítményünk kizárólag 100%-ban tiszta, tengeren betakarított halakból származó halolajat tartalmaz. Szigorú minőség ellenőrzési környezetben készül, tesztelve az ismert szennyeződésekre. Minden egyes lágy-gél kapszula magas EPA és DHA tartalommal bír, melyek fontos tápanyagként szolgálnak az emberi szervezet számára.
A telítetlen zsírsavaknak, mint amilyen az Omega-3 zsírsavak, nélkülözhetetlen szerepük van az emberi szervezet élettani folyamataiban. Valójában kevés tápanyagot vizsgáltak olyan alaposan, mint az Omega-3 zsírsavakat. Ezeket a szervezet nem képes előállítani, azt táplálékkal, vagy étrend-kiegészítőkkel kívülről szükséges bevinni.
Az Omega-3 zsírsavak természetes forrásai:
A legismertebb Omega-3 zsírsavak az ALA, a DHA és az EPA. Ezeket a zsírsavakat a szervezetünk nem tudja előállítani, ezért fontos, hogy helyes étkezéssel, és étrend-kiegészítőkkel pótoljuk őket. Az ALA esszenciális zsírsavat a szervezetünk át tudja alakítani EPA, majd DHA zsírsavvá a májban, viszont ennek a konverziónak az aránya meglehetősen limitált. A konverzió aránya mindössze 15%, így fontos, hogy az EPA és DHA zsírsav raktárainkat is rendszeresen feltöltsük.
A DHA hozzájárul a normál agyműködés és a látás fenntartásához, mely hatások 250 mg DHA napi bevitelével érhetők el. Az EPA és DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. Ez a kedvező hatás napi 250 mg EPA és DHA bevitelével érhetők el, amit az OMEGA 3 FISH OIL egyetlen kapszulája biztosít számunkra.
A napi adag (1 kapszula) 1200 mg halolajat tartalmaz, melyből 720 mg-ot az Omega-3 zsírsavak tesznek ki: EPA 432 mg és DHA 288 mg.
Számos zsírsav tartozik az Omega-3 családba, a legfontosabbak az alábbiak:
A szervezet DHA szintje különösen magas a szem, az agy és a spermium sejtjeiben. Az EPA zsírsavnak is számos alapvető funkciója van.
Fontos jelentőséget tulajdonítanak a szakemberek az esszenciális zsírsavak fajtáin belül az Omega-3 / Omega-6 aránynak. Az ideális arány 1:1-1:3, azonban a civilizált világ rossz étkezési szokásai napjainkban átlagosan 1:10-1:30 arányban tartalmazza ezt a kétfajta zsírsavat. Az Omega 6 zsírsav túl nagy aránya a szervezetben nem ideális, ezért fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk annak megfelelő ellensúlyozására. A megfelelő arány visszaállításához Omega-3 zsírokban gazdag étrendet javasolnak a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek.
Az általános egészségügyi szervezetek, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), napi 250–500 mg kombinált EPA-t és DHA-t ajánlanak egészséges felnőtteknek. (1, 2 ,3) Az American Heart Association azt javasolja, hogy hetente legalább kétszer fogyasszunk zsíros halakat az optimális Omega-3 bevitel biztosítása érdekében (4)
Ami a táplálkozást illeti, a több nem mindig jobb. Mint sok tápanyag esetében, itt is van egy felső határ, hogy mennyit kell bevenni. Az Food and Drug Administration (FDA) szerint napi 2000 mg kombinált EPA és DHA kombinációja biztonságos a kiegészítőkből. Nagy adagokban az Omega-3 vérhígító hatású. Beszélj orvosoddal, ha vérzési rendellenességed van, vagy vérhígító gyógyszereket szedsz.