3 057 Ft
Emésztés, koleszterin, máj, epe, májméregtelenítés, vesék támogatása 60x
Reformuláztuk máriatövis tablettánkat! – ezzel a korábbi máriatövis termékünkhöz képest sikerült 25%-kal csökkentenünk az adalékanyagok mennyiségét és 15%-kal a tabletták tömegét, melynek köszönhetően azok kisméretűek és könnyedén lenyelhetővé váltak. Máriatövis termékünk formulázásakor tudatosan használtuk a kolin összetevőt. Egyrészt mert fokozza a máriatövisben található szilimarin vegyületek élettani tulajdonságait, másrészt segít abban, hogy azok könnyebben jussanak el a sejtekig és fejtsék ki hatásukat, hiszen a szilimarin vegyületek köztudottan rosszul hasznosulnak (50% alatt).
A máriatövis hatásért a szilimarin nevű hatóanyag felel
A szilimarin egy igen hatékony antioxidáns több vegyülettel (szilibin, izoszilibin, szilikrisztin, szilidianin), amit nagy mennyiségben (80%) és standardizálva tartalmaz készítményünk, kolinnal dúsítva. A kolin fokozza a szilimarin vegyületek felszívódását és biohasznosulását, vagyis azt, hogy mennyi vegyület jut el a sejtekhez.
Mikor ajánlott a Natur Tanya® máriatövis + kolin kiegészítő?
A máj védelmére alkohol és egyéb környezeti mérgek esetén
Epe és epehólyag problémák kiegészítő kezeléséhez
A vesék támogatásához, a vesék sejtregenerációjához
Magas koleszterinszint és vérzsírszintek esetén
A toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához
Az emésztés elősegítéséhez és támogatásáhozpl. gyomorégésre
Amikor szükséges a májsejtek regenerálása, pl. májzsírosodás esetén
Olyan bőrpanaszoknál, mint pl. a pikkelysömör, ekcéma, pattanások
Anti aging kúráknál, mert a szilimarin vegyületei lassítják a bőröregedést
A kolin segít a máriatövisben található szilimarin vegyületeknek eljutni a májsejtekhez!
A kolin hatására a szilimarin vegyületei (szilibin, izoszilibin, szilikrisztin és a szilidianin) könnyen bejutnak a májsejtekbe, ahol ellátják a védő és regeneráló szerepüket, illetve csökkentik a májban lévő gyulladást, ami a máj hegesedéséhez és legyengüléséhez vezet.
A kolin fontos szerepet játszik a szervezet számos folyamatában, többek között: nélkülözhetetlen a zsír és koleszterin májból történő eltávolításához. Segíti a sejtkommunikációt, a DNS-szintézist, szükséges a memória, a hangulat és az intelligencia szabályozásában fontos szerepet betöltő neurotranszmitternek, az acetilkolinnak az előállításához. A kolin meghatározó az agy működése és fejlődése szempontjából és összefüggésben áll az agyi funkciók javulásával.
Kolin és a legújabb kutatások A magasabb kolin bevitelt a szívbetegségek kockázatának csökkenésével hozták összefüggésbe. A kolin (és a folát) segítik a homocisztein aminosavat metioninná átalakítani, így bármelyikük hiánya a homocisztein vérben való felhalmozódását eredményezheti. A vér emelkedett homocisztein szintje a szívbetegség és a stroke fokozott kockázatával jár. A homocisztein szerepet játszik az idősödés folyamatának kognitív hanyatlásában és a hippokampusz és az agykéreg sorvadását okozhatja. A kolinbevitel növelése segíthet fenntartani a kognitív funkciókat egyébként egészséges, idősödő egyéneknél.
· VEGÁN MÁRIATÖVIS ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ (ZSELATIN MENTES!)
· LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES FORMULA
· 6562,5-7875 MG PORÍTOTT ŐRLEMÉNYNEK MEGFELELŐ KIVONATTAL
· 80%-OS STANDARDIZÁLT MÁRIATÖVIS TERMÉS (MAG) KIVONAT
· 210 MG SZILIMARIN TARTALOM, KOLINNAL DÚSÍTVA
· NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
· FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORATÓRIUMBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ!
· KÖNNYEN LENYELHETŐ, KISMÉRETŰ TABLETÁK
· NAPI 1 TABLETTA, 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
Miért olyan fontos szerv a máj?
A máj megvéd minket a környezetünkben jelen levő mérgektől, szűrőként szolgál, és eltávolítja a káros anyagokat (alkohol, gyógyszerek, rovarirtók, adalékanyagok, nehézfémek…) a szervezetből. A máj nap, mint nap, aktívan tisztítja a vért, egészsége közvetlen hatással van a vesékre, a gyomor-bélrendszerre és a bőrre. Egyensúlyban tartja hormonjainkat (pl. az ösztrogént), glükózt bocsát a vérkeringésbe, hogy legyen energiánk, és epét juttat a vékonybélbe, hogy az élelmiszerekben levő zsírt fel tudjuk dolgozni.
MINDEZZEL A MÁJ EGÉSZ SZERVEZETÜNKET TÁMOGATJA, VAGYIS A NORMÁL MÁJMŰKÖDÉS A TEST ÖSSZES MŰKÖDÉSÉRE HATÁSSAL VAN!
Tudtad, hogy a máriatövis mag teaként nem védi a májat?
A szilibin, izoszilibin, szilikrisztin és a szilidianin vízben oldhatatlanok, így az az állítás, hogy tea formájában fogyasztva májvédő hatással rendelkeznek nem állja meg a helyét. Az előnyben részesített alkalmazási forma a 80%-os kivonat.
MÁJZSÍROSODÁS
Napjaink leggyakoribb krónikus májbetegsége; a nem alkoholos eredetű májzsírosodás, ami a lakosság 30-50%-át érinti. A zsírmáj leggyakoribb kiváltó okai az életmódban keresendők, mint: magas cukor és szénhidrát fogyasztás, kevés testmozgás, krónikus stressz, alvászavarok és ennek következtében megjelenő vércukorpanaszok (inzulinrezisztencia, 2-es típusú cukorbetegség), magas vérnyomás, pajzsmirigy alaulműködés és elhízás.
A májzsírosodás kóros szabadgyök termeléssel jár, ami gyulladásokkal, magas triglicerid és koleszerinszinttel, magas vérnyomással, fáradtsággal, gyengeséggel és bőrpanaszokkal is párosul. Sajnálatos, hogy ma már 10 éves korú gyermekeknél is diagnosztizálnak zsírmájat a helytelen életmód következményeként.
Szerencsére életmódváltással, májkímélő étrenddel, rendszeres testmozgással és májméregtelenítő és májsejt regeneráló kiegészítőkkel a folyamat visszafordítható. Utóbbit bizonyítottan támogatja a kolin és a máriatövis antioxidánsai.
Számos tanulmány koncentrált a máriatövisnek a nem alkoholos zsírmájbetegség (NAFLD) kezelésében betöltött szerepére. Az egyik vizsgálatban 12 hónapon keresztül napi 600mg máriatövis kiegészítőt alkalmazó (3×1 tabletta) nem alkoholos zsírmájbetegséggel küzdőknél az éhomi inzulin, a májenzimek és a májfibrózis egyéb plazma markereinek alacsonyabb szintjeit találták. Májzsírosodás esetén az életmódváltás részeként érdemes kiegészíteni a kúrát szerves króm és kapormag koncentrátummal, mely javítja az inzulinérzékenységét és csökkenti a vércukorszintet.
Érdekesség: A Semmelweiss egyetem hírekben adta közzé, hogy 2030-ra várhatóan már a nem alkoholos eredetű zsírmáj áll majd a májrákok többsége mögött. (forrás: https://semmelweis.hu/hirek/2016/07/11/2030-ra-a-nem-alkoholos-steatohepatitis-all-majd-a-majrakok-tobbsege-mogott/)
OGYÉI ny.sz: 30439/2022