12 200 Ft
Kiszerelés: 200 ml
Javasolt napi adag: 20 ml
Összetevői közül kiemelkedik a nagy mennyiségű fehérje tartalma, ami emberi szervezet számára az egyik leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik, ezen tulajdonságai miatt pl. nagyon jó alternatíva az állati eredetű fehérjék pótlására. A másik kiemelkedően jó adottsága a magas telítetlen zsírsav tartalma.
Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Ezeket a szervezetünk nem képes előállítani, így tehát külső forrásból, táplálékkal kell felvennünk. Ma a táplálkozásunk kevésbé gazdag az omega-3, de túlságosan gazdag az omega-6 zsírsavakban (1:3-1:5 helyett akár 1:30), és ez az eltolódás hozzájárulhat pl. a gyulladásos folyamatok kialakulásához. Mivel a kendermagban lévő omega-3 és omega-6 aránya 1:3, annak fogyasztása az emberi test számára nagyon hasznos.
Tartalmaz omega-9 zsírsavat is, ami nem esszenciális zsírsav. Ez azt jelenti, hogy az emberi test ugyan képes előállítani, de csak korlátozott mennyiségben, ezért ajánlott figyelni annak a rendszeres bevitelére, amire a kendermag ugyancsak alkalmas.
A kendermagban számos ásványi anyag is megtalálható még, mint például kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán és réz. Ezenkívül E-vitamint és B-vitaminokat (B1, B2, B3 és B6) is tartalmaz. A kendermag fogyasztásával bevitt sokfajta tápanyagnak rengeteg pozitív élettani hatása van még: segítik az antioxidánsok termelődését, hozzájárulnak a szív-és érrendszer megfelelő működéséhez, segítenek egyensúlyban tartani a vércukorszintet is és az immunrendszert is támogatják. Emellett segít a bőr, a haj és a köröm egészségének megőrzésében.
Naponta 20 ml kivonatot valamilyen gyümölcslébe, teába, esetleg vízbe öntve fogyassza el – lehetőleg – reggel. A 10 napos kúra után a készítmény fogyasztása többször is megismételhető. A készítményt használat előtt alaposan fel kell rázni!