5 900 Ft
A legújabb étrend-kiegészítő készítményünk az egyedi Makzyme-Pro™ enzim keveréket tartalmazza, mely kíméletesen támogatja az emésztéshez szükséges lendületet és enyhítheti azokat a tüneteket, melyeket az ételintolerancia és a rossz táplálkozás okoz. A szabadalmazott enzimkeverékünk olyan erőteljes enzimek és hasznos baktériumok kiegyensúlyozott kombinációjából áll, mint a proteáz, laktáz, lipáz, alfa-galaktozidáz és lactobacillusok, de nem maradtak ki a jól ismert papain és bromelain hatóanyagok sem!
A hasznos baktériumok és enzimek kombinációját is tartalmazó Makzyme-Pro keverék szedése bármilyen étrendbe beilleszthető, amikor az emésztőrendszer terhelésének enyhítésére van szükség. A hasznos baktériumok arra szolgálnak, hogy maximalizálják a jó baktériumok számát az emésztőrendszerben, míg a speciális enzimek aktívan lebontják az ételt, hogy azt a szervezetünk felhasználhassa energiatermeléshez.
A Makzyme-Pro™ egy sor olyan tényleges enzimet tartalmaz, amelyek aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet le tudja bontani az ételt feldolgozható tápanyagokra.
Az enzimek jó részt a szervezet által termelt fehérjék, melyek az elfogyasztott élelmet emészthető, hasznosítható tápanyagokra bontják a gyomor traktusban. Segítik lebontani a fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat annak érdekében, hogy a bevitt táplálékból szervezetünk a lehető legtöbb energiát fel tudja használni. Elmondható, hogy a normál enzim termelés létfontosságú, ugyanis támogatja az emésztés és anyagcsere folyamatát, a táplálék megfelelő felszívódását.
Fontos tudni, hogy különböző ételfajták lebontásához más-más enzimre van szükségünk, ahogy a fentebbi felsorolásból is jól láthattad. Az enzimek hiánya különféle emésztőrendszeri tüneteket okozhat, hiszen a lebontás nem működik tökéletesen. Így hiába étkezünk egészségesen, szervezetünk nem képes lebontani, és hasznosítani az ételekből bevitt értékes tápanyagokat, így a próbálkozásaink ellenére is tovább fennállhat az alapvető tápanyaghiány.
A természetes enzimek hiányát egyes esetekben helyettesíthetjük emésztőenzimekkel, melyek hasonlóan látják el a lebontó folyamatokat.
Lipáz: a zsírok lebontásáért felelős
Proteáz: a fehérjéket bontja aminosavakra
Laktáz: az ember vékonybelében is megtalálható emésztő enzim, mely a laktóz, vagy más néven tejcukor megemésztéséhez fontos
Alfa-galaktozidáz: szénhidrátok bontásáért felelős
Az emésztőenzimek természetes forrásai, melyek fogyasztásával támogatható az emésztőrendszer:
A legtöbb emésztőenzim a hasnyálmirigyben termelődik. A hasnyálmirigyünk 90%-ban külső elválasztású (exokrin) funkciókat lát el, melyek például az emésztéshez szükséges ionok és enzimek termelése, és 10%-ban belső elválasztású (endokrin) funkciókért felelős, mint például az anyagcserét szabályozó hormonok (pl. inzulin) termelése.
Amennyiben nem jól működik a hasnyálmirigyünk, az étel emésztetlenül a vékonybélből a vastagbélbe jut, ezért is tapasztalhatunk kellemetlen alhasi problémákat.
Bár az emésztőenzimeket lehet pótolni étrend-kiegészítőkkel, érdemes odafigyelnünk az egészséges életmódra, hogy elkerüljük ezeket a problémákat. Az enzimhiány akár örökölhető is lehet, de leginkább különböző életmódbeli problémák okozzák, mint például: